Fuar Hazırlıkları Nasıl Yapılır III

Doğru bir planlama ve iyi bir takip başarılı fuar katılımını beraberinde getirecektir. Fuar katılımının başarıya ulaşabilmesi fuarın her aşamasının titizlikle planlanması, fuarda görev alacak kişilerin belirlenmesi ve görevlerinin açıkça tanımlanması ile mümkün olacaktır.

Fuar planlamasına ilişkin yazı dizimizin üçüncüsü olan bu paylaşımımızda fuar sonrası yapılması gerekenleri kısaca anlatacağız.

Fuar Sonrasında Yapılması Gerekenler

Fuar sonrasında yapılması gerekenleri 2 ana başlıkta inceleyebiliriz.

1. Fuar Raporları ve Görüşmelerin Değerlendirilmesi

Fuar esnasında temas kurulan firmalar ile iletişimi sürdürmek için alınan geribildirimler ve hazırlanan raporlar doğrultusunda gerekli çalışmalar yürütülerek standınızı ziyaret eden firma temsilcilerine fuar sonrasında ürünlerinize dair daha kapsamlı bilgiyi en kısa sürede göndermeniz faydalı olacaktır.

Yetkili kişilerle yapılacak bilgi alışverişi doğrultusunda öncelik sıralaması yapılmalı, takip eden süreçte izlenecek yol kararlaştırılmalı ve vakit kaybetmeksizin çalışmalara başlanmalıdır. Fuarda bağlantı kurduğunuz firmalarla ilişkilerinizi sıcak tutmanız gerekir. Söz konusu firmalarla ilişkinizi sürdürmeniz uzun dönemde elde edilebilecek verimi artıracaktır.

Fuar esnasında mümkün oldukça detaylı, müşteri ve istenen ürün hakkında her türlü bilgiyi içeren raporların hazırlanması, satış ekibinizin gerekli organizasyonu gerçekleştirmesinde büyük kolaylık sağlayacaktır.

2. Başarının Ölçülmesi

  • Katılım sağlanan fuarlar; niceliğine (fuar sonrası satışta gözlenen gelişme) ve niteliğine (rakip ve sektör hakkında elde edilen bilgiler) göre ayrı ayrı değerlendirilmelidir.
  • Rakip firmaları ve bu firmaların ürünlerindeki gelişim ve fiyat değişikliklerini gözlemlemelisiniz. Sizinle birlikte fuara katılan rakip firmaların performansını kendi performansınız ile karşılaştırarak eksiklerinizi ortaya çıkartabilirsiniz.Fuarın karlılık hesaplaması, maliyet kayıtları ve geçmiş yıllardaki fuar katılımları ile yapılacak karşılaştırmalar, başarının ölçülmesinde kullanılan yöntemlerdir. Bu bilgiler gelecek fuarlara katılım için de önemli fikirler verecektir.
  • Başarıyı tek başına satış ile ölçmeye çalışmak gerçekçi bir yaklaşım değildir. Temel alınması gereken nokta, sistemli ve sürdürülebilir bir çalışma ile iş bağlantılarının takibidir.

Sonuç

Fuar planlaması fuarlardan aldığınız verimi arttırmak, dolayısıyla potansiyel müşterilerinize ulaşmak ve şirketinizin tanımını yapmak için çok büyük bir fırsat sağlar. İyi bir planlama ile sadece EXPO içerisinde potansiyel müşterilere ulaşmakla kalmaz, aynı zamanda iyi bir network yapma olanağı da bulursunuz. Bunun yanı sıra iyi bir EXPO organizasyonunda rakiplerinizin ürünlerini, satış ve pazarlama stratejilerini de gözlemleyerek pazar trendleri hakkında daha detaylı olabilirsiniz.

EXPO, yani fuar hazırlıkları yaparken iyi bir planlamanın yanı sıra aynı zamanda standınızın ve çalışanlarınızın da fuara hem fiziksel hem de mental olarak hazırlıklı olduklarından emin olmalısınız.

Yurtdışındaki EXPO hazırlıkları ülkemizdeki fuarlara kıyasla çoğu zaman daha fazla hazırlık gerektirir, ve trend farklılıklarından dolayı iyi bir strateji belirlemeyi zorunlu kılar. Dolayısıyla Çin, ve Rusya gibi ülkelerdeki EXPOlara katılırken çok iyi bir hazırlık yapıp, planınızı son derece tecrübeli, o ülkenin yabancı dilini çok iyi konuşan çalışanlarla icra etmeniz gerekmektedir.

GlocLink'in uzman ekibi ile iletişime geçerek EXPO hazırlıkları hakkında daha fazla bilgi edinebilir, ve size nasıl yardımcı olabileceğimizi birlikte konuşabiliriz.

TOP